TV

Hoewel ik grafische vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht heb gestudeerd, ben ik al tijdens mijn studie in de media beland. Eerst bij de lokale Utrechtse radiozender Seglo als vrijwilliger, waar ik al vrij snel ook een eigen programma kreeg. De programmaleider aldaar, Rocky Tuhuteru (die ook o.a. bij de landelijke omroep radiosportprogramma’s presenteerde) introduceerde me bij NOS radio. In no time ben ik daar aan het werk gegaan, eerst als muzieksamensteller en later als live columnist (met live bedoel ik niet alleen het live on air oplezen van mijn column, maar ook het ter plekke en binnen de tijd van die uitzending schrijven van die column).

De stap naar televisie was ook vrij snel gemaakt. Als autodidact ging ik reportages maken voor de NOS. In de loop der jaren en gerijpt door de praktijk (plus een extra verdieping door het volgens van door de omroep aan mij aangeboden cursussen, workshop en masterclasses aan de Hilversumse Media Academie in o.a. Interview en Avid-montage) heb ik de meest uiteenlopende functies doorlopen: redactie, eindredactie, samenstelling, verslaggeving, regie, montage en alles wat daartussen zit.

Op mijn CV (hier te downloaden) prijkt daardoor een grote hoeveelheid aan programma’s en genres: van puur amusement tot aan documentaire. Dat bewijst mijn hoge inzetbaarheid in allerlei producties. Daarnaast coach c.q. geef ik regelmatig zelf ook (gast)lessen in met name het inhoudelijke vlak van dit werk aan mediastudenten, zoals storytelling en inhoudelijk monteren.

Ja, je kunt wel zeggen dat media door mijn aderen vloeien.