muziek nieuws

(update 1 juni 2024)

Zie ik dat goed? ja, dat zie ik goed: deze muziek-update komt bijna een jaar na de vorige. Dat krijg je ervan als je dagelijkse werk zoveel tijd in beslag neemt en dat de spaarzame “vrije” avonden bezet worden door comedy-gigs. Toch zijn er in dit afgelopen seizoen wel wat muziekoptredens geweest. Niet overdreven veel (zie agenda), maar wel stuk voor stuk toffe gigs. Voor deze zomer staan er nog twee op het programma: een besloten gig met de LATER ALS JE BIG BAND in Den Haag en eind juni mijn deelname aan het APPELS MET PEREN FESTIVAL in mijn hometown Weert (https://www.theaterdehuiskamer.nl/event/appels-met-peren-jamfestival-3/).

In dat concept worden musici met Weerter roots door elkaar gehusseld en kan het publiek genieten van verrassende combi’s en toffe live muziek. Helaas kan ik maar met één set meedoen (vorig jaar – oh dat heb ik de vorige keer vergeten te melden – deed ik mee aan meerdere), omdat in de loop van de late namiddag weer in Podium Mozaïek moet zijn voor deel 3 uit onze reeks binnen het Herdenkingsjaar Slavernijverleden).

(update 21 juni 2023)

Wow, alweer een 7 maanden na mijn vorige update! No problemo, want zoals je hebt kunnen lezen bij mijn algemene updates was het nogal druk de afgelopen tijd. En ja, er komen dus weer wat muziekoptredens aan. Twee daarvan zijn met mijn vaste LATER ALS JE BIG BAND. Weer een ander is met de HOPLA! ALL STAR BIG BAND, waarmee ik vooral tijdens Lindy Hop-events optreedt. Maar om te beginnen al komend weekend in mijn geboortestad, waar ik met allerlei fantastische lokale musici twee complete sets zal vervullen. En al helemaal spannend: we spelen allemaal ongerepeteerd! Kijk voor de echte data en locaties onder de muziek agenda-button!

(update 21 november 2022)

Het is nog heel pril, maar na een eerste samenzijn en probeersel is de feitelijke kogel door de kerk: ik ga beginnen met een nieuw muzikaal project, waar ik met drie mede-musici in seizoen 23/24 een aantal theatraal geórienteerde intieme concerten willen doen. Het concept sluimert al jaren in mijn achterhoofd, maar het wordt tijd dat het eruit komt. Sterker nog, dankzij mijn theaternetwerk zijn er nu al drie kleine theaters ernstig geïnteresseerd om het te programmeren. Het repertoire zal bestaan uit een greep uit het immense oeuvre van een internationaal en bij leven al legendarische singer-songwriter, met tussendoor persoonlijke anekdotes die een link hebben met het te spelen nummer. Om te weten over welke artiest het gaat, met wie ik op het podium zal staan en wanneer alles te zien is op de planken raad ik je aan deze site regelmatig in de gaten te houden.

(update 20 augustus 2022)

Op dit moment loopt de zomer op z’n einde (al zou je dat niet denken met die temperaturen), maar toch stiekem er vanuit gaan dat een of ander virus niet weer alles in de war gooit betekent het ook een nieuw seizoen met muziek. En ze komen binnen, de optredens (zie muziekagenda)! Een bijzondere vermelding verdient toch wel het optreden op Leusden Jazz op 4 september. Na het achterlaten van een stevige indruk tijdens de voorgaande editie werd onze later Als Je Big Band gevraagd de volgende weer af te sluiten. En nu, na corona, is het dan zover! Met als speciaal tintje, dat Laura Fygi dan als gast met ons optreedt! Wil je dat niet missen, kom dan zeker langs! Zie: https://www.leusdenjazz.nl/line-up-leusden-jazz-2022/

Maar al een week eerder mag ik na drie jaar weer meedoen met een andere big band, de HOPLA! All Star Big Band! En wel tijdens een speciaal driedaags evenement, dat zich vooral richt op de legendarische dansstijl lindy hop., een stijl die zeker ook vanwege de kleding sinds de veelbekroonde tv-serie Peaky Blinders enorm populair is geworden. En een gedistingeerd pak en ik, dat zijn 2 handen op 1 buik! Zie: http://www.jazzout-swingfest.nl/Bands-DJ-s/

(update 21 maart 2022)

Ik zal er kort over zijn: niet alleen corona verhinderde me om muziek te maken voor een groot publiek, ook zat ik er even doorheen. Zelfs toen repetities weer mogelijk waren kon ik het (maanden) mentaal niet aan. Maar dat is voorbij: de accu is opgeladen, de covidrestricties zijn zo goed als opgeheven en men durft weer stiekem een big band te boeken. Een aantal fijne shows staan voor de boeg. Niet alleen in mijn geboortestad Weert, maar ook eentje (in juni) waarin ik als mijn co-vocalist Meike van der Veer mag verwelkomen! Meike, die niet alleen enkele jaren geleden furore maakte in The Voice (gelukkig zonder “het gedoe”), maar hetzelfde meisje dat ik ergens rond de eeuwwisseling tijdens een optreden op Oerol al eens uit het publiek pikte om met me mee te zingen. En vergis je niet, haar fantastische stem had ze toen al, toen ze een puber was! Check dus gauw mijn muziekspeellijst en kom genieten!

(update 27 oktober 2021)

De coronacrisis heeft logischerwijs de meeste impact gehad op de muziekoptredens. Het jojo-gedrag van besmettingen en de daaraan gekoppelde overheidsmaatregelen zijn funest voor de podiumkunsten, dus ook voor mijn muziekactiviteiten. Met de bigband mocht niet eens gerepeteerd worden. Sinds vorige maand mocht het dan weer enigszins. Het leverde meteen twee fijne optredens op. Maar hoe het de rest van dit voorjaar en de komende winter zal worden, wie zal het zeggen…

(update 26 augustus 2020)

Bijna een jaar alweer na mijn vorige update. Geen verrassing in de deze coronatijden. In en met een big band spelen is dan schier onmogelijk, laat staan repeteren. In mijn geval kwam daar nog bij dat ik vele avonden niet beschikbaar was vanwege mijn werk als theaterprogrammeur en in die functie veel naar voorstellingen elders in het land (en daarbuiten) moest kijken. En als we het over statistieken gaan hebben: sinds de vorige update heb ik welgeteld 2 keer kunnen repeteren en 1 keer opgetreden. Dat laatste was vlak voor de zomervakantie en werd bijna tegengehouden door een zenuwachtige gemeente, die de vergunning voor het buitenoptreden niet wilde afgeven. Gelukkig ging het toch door en was het als vanouds fantastisch (al was ik wel enigszins een beetje nerveus, omdat ik nog in mijn revalidatie zat). Lees maar! In september gaan we ons bezinnen hoe we verder gaan in deze onzekere tijden. Al weten we wel dat we de zangsectie wellicht gaan uitbreiden en ons ook gaan richten op speciale muziekprojecten (denk bijvoorbeeld aan specials met alleen Sinatra-songs).

Hoe het verder zal verlopen qua corona weet natuurlijk niemand, maar als het meezit komt er weer een muzikaal feestje aan! En wel een tweede editie van een toen nog als eenmalig bedoeld optreden, vlak voor de zomer van 2019. Daarin speelde ik niet alleen met muzikale collega’s, maar ook met de offspring van iedereen, gedoopt als DNA. Ik was er zelfs niet eens aan toe gekomen om dat destijds hier te melden. Het succes van de vorige was groot (hier een verslag) en vorige week werd op veler verzoek het plan opgevat om het dus nog een keer te doen. Met als voorlopige geprikte datum zondag 27 september. Op dezelfde plek als vorig jaar. So who knows!

(update 7 september 2019)

Na afgelopen vakantieperiode staan er weer een aantal muziekoptredens op het programma: me de Later Als Je Big Band sta ik weer op verschillende festivals, waarvan de https://www.kanaalconcerten.nl inmiddels een traditionele seizoensopener voor ons is geworden. Toch heeft dit nieuwe muzikale seizoen wel iets heel bijzonders in petto: op verzoek van de organisatoren van het https://www.bevrijdingsfestivalweert.nl ben ik gevraagd om als geboren Weertenaar met andere lokale musici te zingen in een speciale Allstars-bezetting! Daar heb ik natuurlijk geen nee tegen gezegd. Ben je dus op 21 september in de buurt, kom dan gerust langs. Het festival heeft daarnaast nog diverse andere bekende namen, zoals Bløf, Maan en Danny Vera (die net als ik een trouwe klant is van http://www.dekappers.nl). Let wel: de kaartjes gaan als een tierelier.

(update 16 april 2019)

Ik heb heel wat teksten geschreven voor nummers die ik sporadisch live heb gespeeld of in heel klein beheer heb opgenomen. Allemaal persoonlijk pareltjes, die ik – hoe gek het ook klinkt – bewaar voor een kleine kring. Het heeft net iets meer dan drie decennia geduurd, maar nu is het dan zover: een song waarvan ik in 1988 de lyrics voor heb geschreven is eindelijk op CD verschenen. En wel op een solo-album van mijn al jaren goede (muzikale) buddy Franck van der Heijden. De song heet Vincent’s Flowers en als je de CD aanschaft (doen!) weet je waarom.

(update 20 oktober 2018)

Op zaterdag 17 november staat de gehele middag en avond in De Roskam in Achterveld in het teken van het 10-jarig jubileum van de Later Als Je Big Band! Bandleden van nu en toen werken in de middag per sessie in masterclasses, gegeven door leden van het fameuze Metropole Orkest, waarvan de resultaten in de avond op het grote podium ten gehore worden gebracht. Kijk hier als je daarbij wilt zijn. Let op: wees er snel bij, want de kaartjes vliegen eruit!

Inmiddels heeft nog een andere big band mij benaderd om te gaan zingen: de HOPLA! ALL STAR BIG BAND. Gelukkig zitten daar ook enkele leden van Later Als Je Big Band in, dus het voelt ook een beetje als thuiskomen. Dus ben je in de buurt van Arnhem, kom deze avond gerust langs!

(update 20 augustus 2018)

Na de vakantie wordt het weer tijd om ook de muziek weer op te pakken. En dat begint meteen goed met meerdere optredens in augustus en september. Kijk maar in mijn muziekagenda op deze site, of op de site van
Later Als Je Big Band (en like dan ook meteen de Facebook-pagina van deze opzwepende bigband)!

(update 14 mei 2018)

Dacht je dat je het vet kon krijgen, dit is wel heel erg vet: uitgenodigd worden als special guest bij Tante Joke Karaoke Band! Opgericht door de tv-rebellen van Streetlab zorgen deze hilarische concerten voor uitverkochte zalen (op oudjaarsavond 2016 was er zelfs een live-registratie te zien op NPO3). Dit keer pakt de band op vrijdag 18 mei uit met een XL-editie: aangevuld met een blazerssectie staat alles in het teken van het kampeerleven! Kortom: vrijgevochten vrolijkheid, melige muzikaliteit, campy campingoutifts en fantastisch feestgedruis  tot in de kleine uurtjes zorgen voor een dampende en stampende grote Ronda-zaal in TivoliVredenburg! En ik mag meeschitteren (al verklap ik nog niet met welke song(s))! Ik weet niet of er nog kaartjes zijn, dus wees er als de tentharingen! Biertjeeeeeeeee!!!

(update 20 maart 2018)

Er gaat weer wat gebeuren op muziekgebied! Zo zal ik met mijn voormalige Class-collega Franck van der Heijden een aantal Queen-covers spelen tijdens het grote Queen-concert in de Weerter poptempel De Bosuil op 26 mei a.s. Daar brengen zo’n 14 (!) verschillende formaties een ode aan deze legendarische rockband. Maar dat is niet het enige wat ik met Franck ga doen: wij pakken de draad weer op als schrijversduo (Franck voor de composities en ondergetekende als tekstschrijver). Franck werkte en werkt samen met de groten der aarde (zo produceerde hij het laatste – postume – album van Michael Jackson, schreef met David Guetta het lijflied van het EK Voetbal 2016 en doet namens de UEFA hetzelfde met Martin Garrix voor het dit jaar startende Nations League), dus je snapt dat ik dit helemaal te gek vind. Daarnaast stof ik een oud muziektheatervoorstelling van hem en Richard de Hoop weer op, door de theaterteksten te updaten. Deze voorstelling hopen we dan ook aan de man te brengen, waarvoor ik dan ook de regie en casting zal verzorgen. Kortom, let the music begin!

(update 28 augustus 2017)

Naast de optredens met de big band heeft deze (na)zomer nog een verrassing: op 1 september is er een speciale revival van mijn oude pretbluesband Bluesmasters, waarmee ik vlak voor de eeuwwisseling mee startte en ruim 10 jaar lang speelde op festivals en de betere kroegen. Dit eenmalige – en volgens vele fans nu al legendarisch – optreden vindt plaats op het Bosjesfestival in de Hilversumse bossen. Dus kom gerust langs!

(update 8 mei 2017)

De repetities met de big band waar ik nu inzit beginnen hun vruchten af te werpen: de agenda met muziekoptredens begint nu gevuld te raken (wat sowieso nooit echt makkelijk gaat, aangezien het wel om een ensemble gaat van in totaal ruim 25 muzikanten)! Check dus de agenda in deze sectie voor de data en plekken van mijn gigs met de Later Als Je Big Band. Overigens sta ik nog niet met m’n kop en stem op deze site, de zanger is mijn voorganger en valt alleen in als ik zelf al bezet ben (zoals op 24 juni tijdens Hilversum Alive, aangezien ik op dat moment op Texel de trouwerij bijwoon van een goede comedymaat van me).

(update 3 april 2017)

Iedereen weet dat het Utrechtse TivoliVredenburg tot één van de bekendste en grootste muziekpodia herbergt. Wat niet veel mensen (nog) weten, is dat er ook een flinke portie wordt geïnvesteerd in nieuw talent. Gecoacht door internationale sterren in verschillende genres worden deze talenten maandenlang begeleid om zich nog beter te kunnen ontwikkelen. Op donderdag 6 april gaan deze jonge musici op het podium op de begane grond voor het eerst de vruchten daarvan laten horen. En aan mij de eer om deze nieuwe sterren aan het publiek voor te stellen. Bam!

(update 20 maart 2017)

Optreden met je eigen dochters, hoe vet is dat! Dat gaat voor mij deze week gebeuren! Mijn jongste heeft in haar eindexamenpakket van de middelbare school muziek en (ook op speciaal verzoek van haar muziekdocent) gaan zij, mijn middelste en ik een nummer ten gehore brengen dat meetelt voor haar eindcijfer. We hebben er zin in! Het optreden is op donderdag 23 maart op De Werkplaats in Bilthoven. Helaas  is het dus besloten, maar later zal zeker online dat optreden te zien zijn. En welk nummer doen we? Deze!

(update 20 februari 2017)

Je kunt er nooit te vroeg mee beginnen: noteren wanneer de eerstvolgende Comedyhuis Popbingo op het programma staat. Vrijdag 10 maart dus! Dan zal ik in mijn geboorteplaats kennis laten maken met dit hilarische fenomeen. Ik heb me laten vertellen dat het aantal stoelen op de plek waar het gaat gebeuren, Theater De Huiskamer in Weert,  nu al te weinig dreigt te worden! Maar als je snel bent, kun je gewoon je plekje nu al reserveren. Let op: alleen geschikt voor gezellige mensen!

(update 23 januari 2017)

Eindelijk is het zover: zingen in een big band!

Het is na het Class-reünieconcert in een uitverkocht Bosuil (je-weet-wel, het hart van het jaarlijkse Weerter festival Bospop) vorig jaar september weer erg rustig geworden voor mij op muziekgebied. Maar het bloed kruipt natuurlijk waar het niet gaan kan!

Eind vorig jaar krijg ik een onverwacht berichtje van Frans Mineur. Ooit – en met ooit bedoel ik heel, heeel, heeeeeeeel lang geleden – zaten we samen in een ruig Nijmeegs muziekproject: KKKENG! Hij als drummer, ik als zanger. Nou is deze Frans inmiddels alweer jaren bandleider van een aantal big bands in het midden van het land, waarvan de LATER ALS JE BIG BAND de meest belangrijke is. Dus toen hij naar een nieuwe zingende frontman hiervoor zocht, kwam hij weer bij mij terecht.

“Tuurlijk, ik kom wel eens een keertje meerepeteren,” riep ik snel. En al na twee van deze avonden (waarbij er al snel een klik was met de overige ruim twintig leden, stuk voor stuk klassemuzikanten!) kon een eerste optreden natuurlijk niet uitblijven. Voor mij extra spannend. Niet alleen omdat het repertoire veel bewerkingen zitten van Tower Of Power songs, maar ook omdat ik de afgelopen dagen met een vervelende hoest zit. Maar hee, rock and roll! baby!

Dat optreden vindt plaats op zaterdag 28 januari. In mijn speellijst staat waar het is en voor de overige details (ook altijd handig) kun je het beste terecht via deze FaceBook-link.

En als je niet op FaceBook zit, kijk gerust ook op de site van de LATER ALS JE BIGBAND. Of nog simpeler: ga de 28e gewoon naar de speellocatie: ’t Podium aan de Nijborg 2 in Renswoude. De zaal  is al om 19.30 uur open. En ook vet: het is gratis entree. Maar al helemaal vet: je krijgt zelfs twee bigbands te zien!