tv highlights

ERVARING

(item)regie – verslaggeving – samenstelling – eindredactie – casting – formatontwikkeling – tekstschrijven – avid-montage – teamcoördinatie

GENRES

documentair – journalistiek – informatief – human interest – reality – entertainment – infotainment

2021

 • Voor het BE READY TO CONNECT FESTIVAL coördineerde ik de voorbereiding van en het aansturen tijdens de livestream vanuit TivoliVredenburg.
 • In december vindt de 60-jarige viering van de geboorte van de vlag van Papua Nieuw-Guinea plaats in Den Haag. De livestream daarvan mag ik coördineren.

2018

 • Een tweede seizoen van KEUR MET PEREN was onvermijdelijk, dus in het voorjaar mocht ik weer een reeks als eindredacteur maken.
 • Als trouwe opdrachtgever vroeg de NTR weer diverse portretten te maken voor het programma IEDEREEN VERLICHT. En het extra mooie: dit mag ik blijven doen tot 2021!
 • Start van de opnames voor een persoonlijke online docureeks i.o.v. cabaretier Victor Luis van Es over biseksualiteit.

2017

 • Verkoop van de eigen documentaire IT’S JUST A RIDE aan Omroep Gelderland (uitzending in juli). De uitzending op 27 juli veroorzaakt een tsunami aan media-aandacht en vele interviews op zowel op krant, radio als tv zijn het gevolg.
 • Start als eindredacteur van KEUR MET PEREN, de nieuwe latenight talkshow op OUTtv.

2016

 • Start als recensent van televisieseries voor het online platform delagarde.nl, een initiatief van BNN/VARA.
 • Gereedkomen van de avondvullende documentaire IT’S JUST A RIDE over de 25-jarige Lisanne Herder, de Arnhemse sit-down comediènne, die na zeven jaar eindelijk haar euthanasieverzoek ingewilligd kreeg en in september 2015 uit het leven stapte. De documentaire volgt Lisanne tijdens haar laatste twee weken, eindigend op het moment dat ze het levensbeëindigende middel krijgt toegediend.

2015

 • Voor het international georiënteerde Amsterdam Dance Event verzorg ik voor het nieuwe KPN-on-demand-kanaal de samenstelling/scripts van de achtdelige talkshow Sound Speakers, waarin Wessel van Diepen grote namen binnen de dance-scene in een ‘college tour-‘achtige setting interview. Het programma wordt in 2016 met veel succes herhaald.
 • In opdracht van een Parijs gevestigd productiebedrijf doe ik de research en productie van een in Nederland gedraaide aflevering van het Frans tv-programma HABITER LE MONDE over bijzondere woningen over de hele wereld. De reeks trekt vele kijkers op het Franstalige Arte.

2014

 • Mijn docu-serie GRIMASSEN is met prima kijkcijfers voor de derde maal herhaald bij de NTR.

2013

 • Op de valreep van dit jaar pitch ik samen met Bob MacLaren een format bij de NTR, die meteen wordt geaccepteerd: GRIMASSEN. Een reeks waarin per aflevering prijswinnende cabaretiers/comedians terug gaan naar hun land van herkomst voor een emotionele en confronterende roots-tocht. De serie begint met een aflevering over en met Javier Guzman. Hij gaat onder andere terug naar Las Palmas en bezoekt daar voor het eerst het graf van zijn vader, de man voor wie Javier met zijn moeder en broertje destijds naar Nederland is gevlucht. In totaal zijn er eind 2013, begin 2014 zeven afleveringen door de NTR uitgezonden. Met terugkeren naar landen als Iran, India en Mauritius.

2012

 • Een drukke start van dit jaar met enerzijds de wekenlange draaiperiode in Zuid-Korea en op de Filippijnen voor een hernieuwde start van het programma Peking Express (Net5) en anderszijds op uitnodiging van de NTR de regie en samenstelling van een half uurs documentaire over de wereld van beginnende stand up comedians (Gonzo).

2011

 • Start van het Man Liberation Front op Veronica, waarvoor ik op verzoek van Eyeworks al eind 2010 de gehele casting op me neem en vervolgens als senior verantwoordelijk ben voor alle sketches.
 • Première van een nieuw sensationeel dansprogramma op RTL 5: The Ultimate Dance Battle! Mijn functie: samensteller.

2010

 • Op verzoek van Frans Jennekens (hoofd afdeling Diversiteit van de NPS, inmiddels omgeturnd in de NTR) maak ik de Nederlandse aflevering van de internationale reeks INSIDE/OFFSIDE (serie met voetbalverhalen uit verschillende Europese landen n.a.v. het WK Voetbal 2010). Onderwerp: oud-Ajacieden Nordin Wooter en Kiki Musampa ontfermen zich over een noodlijdend voetbalclubje in Amsterdam-Noord.

2009

 • Vlak voor de live-uitzending van de finale van SO YOU THINK YOU CAN DANCE  (een Kanakna-produktie i.o.v. RTL/VTM) en voor het oog van het voltallige studiopubliek overhandigt halve finalist Kris namens alle 18 finalisten een fles champagne aan mij als meest dierbare lid van het gehele productieteam.
 • Door mij gemaakte reportages zitten in afleveringen van OP DE BON (AVRO), het hilarische programma over verkeers- en andere overtredingen. Het programma staat regelmatig in de kijkcijfer-TOP 3 met gemiddeld 1,2 miljoen kijkers.
 • Voor een exclusief portret van dé muzieksensatie van 2009 strik ik Colin Benders, beter bekend onder zijn artiestennaam Kyteman, voor het NTR-programma VALS PLAT. IK mag daarbij gebruik maken van exclusieve videobeelden uit het familie-archief. Saillant detail: ik leen aan het eind van de opnames mijn rode trompet aan Kyteman uit. Tot op de dag van vandaag heb ik die nog niet terug gehad…

2008

 • Start van mijn reporters-activiteiten in Vlaanderen (via Kanakna).

2007

 • Mijn documentaire DE HISTORIE VAN BZN (i.o.v. FTV Produkties voor de TROS) weet ruim 1 miljoen kijkers te boeien.
 • Na bijna een jaar lang Roos Prommenschenckel gevolgd te hebben (winnares van de 1e Mis(s) Onbeperkt Nederland in 2006), volgen per aflevering ruim 800.000 kijkers de tweedelige TROS-docu-serie ÉÉN JAAR MIS(S) (i.o.v. Eye2Eye Media).

2006

 • Start bij PREMTIME (NPS) met vele confrontaties met Lonsdale-jongeren, Marokkaanse delinquentjes en koppige ambtenaren. Enkele hoogtepunten daaruit: nominatie voor het tv-moment van het jaar (“Prem krijgt cola aangeboden”)

2003

 • De vierdelige serie EDELE DELEN (i.o.v. Eyeworks voor YORIN) wordt vanwege het grote succes later dat jaar herhaald.

2002

 • De KRO nodigt me uit om het schrijversteam voor de sketches van kijkcijferhit OOK DAT NOG! te completeren.

1999

 • Start bij DE WEEK VAN WILLIBRORD (JvdE Produkties voor SBS6), met opmerkelijke reportages zoals de stunt met parachutespringers in het Big Brother-huis, de confrontatie met Gerrit-Jan Heijn ontvoerder/moordenaar Ferdi E. tijdens diens ‘heimelijke’ proefverlof, het laatste grote interview met Bart de Graaff in Zwitserland, de Noordzee-overtocht met de grootste luchtballon ter wereld en het record onder ijs door zwemmen met ‘iceman’ Wim Hof.

1998

 • De NCRV vraagt me zitting te nemen in het wekelijkse vierkoppige panel van het multiculturele radioprogramma TULPEN & OLIJVEN.
 • Het door alle tv-recensenten bejubelde pareltje MAG IK EVEN BINNENKIJKEN? (naar een idee van o.a. Jasper Faber voor JvdE Produkties i.o.v. RTL4) wordt na 8 afleveringen door mij overgenomen en de daaropvolgende ruim 30 afleveringen worden meerdere keren in de twee daaropvolgende jaren herhaald. De PR-afdeling van RTL wordt na elke uitzending platgebeld met vragen over de muziekkeuze!
 • Voor de avondvullende thema-uitzending op RTL4 n.a.v. de ramp in Midden-Amerika door orkaan Mitch breng ik vanuit Honduras en Guatamala verslag van de Rode kruis-activiteiten (een JvdE-produktie).

1994

 • Start bij actualiteitenrubriek HIER & NU TV (NCRV), waar ik de kranten haal met reportages over illegaal gedumpt plastic afval, de handel in paspoorten en door als eerste tv-maker te draaien in de FOBA (de speciale crisisopvang in de Bijlmerbajes, waar de meest onhandelbare gedetineerden uit heel Nederland tijdelijk worden ondergebracht).
 • HOERENJONGENS, mijn documentaire voor de Humanistische Omroep Stichting over twee in Nederland werkende buitenlandse jongenshoeren wordt later dat jaar weer herhaald en aan diverse landen verkocht.

1993

 • Ik behandel taboe-onderbrekende onderwerpen in het talkradio-nachtprogramma ZONE (VPRO) met directbetrokkenen. Zoals met hoeren over discussie over het wel of niet legaliseren van prostitutie en met gedetineerden over de vraag of misdaad loont. Het levert me onder andere mijn eigen aan- en afkondiging op door de legendarische Cor Galis.

1992

 • Voor het KRO-jongerenprogramma CLIP & KLAAR worden jongeren opgeroepen hun favoriete lied aan te melden, waarna die door het programmateam als clip zullen worden geproduceerd. Ik stel “You Can Close Your Eyes” voor van James Taylor, met als motivatie dat ik dat lied op mijn uitvaart wil laten horen. De producent vraagt mij vervogens zelf met een script te komen en de clip vervolges ook te regisseren. Dat gebeurt, waarna ik nog een opdracht krijg hetzelfde te doen voor een inzending van een andere.
 • Mijn officiële start bij tv als bedenker en maker van het absurdistische puberprogramma DE OPLOSSER, waarbij ik als eerste o.a. Raoul Heertje, Thomas Acda en Lebbis & Jansen voor het eerst op televisie weet te brengen.