tv foto’s

Disclaimer: In principe heb ik alle foto’s zelf gemaakt. Mocht dat niet zo zijn heb ik de naam van de fotograaf erbij gezet. Als ik die nog weet dan. Is het laatste niet het geval: geef me een seintje.

Het begon allemaal echt met DE OPLOSSER. Een absurdistisch sketchprogramma voor de KRO dat ik zelf had bedacht en schreef (en zo nu en dan ook in speelde) met Thomas Acda, Raoul Heertje, Dolf Jansen, Hans Sibbel en Eric van Sauers. Wat hebben we kromgelegen! Niet alleen van het spelen, maar zeker ook tijdens de brainstormsessies in de kantine van een Amsterdams fitnesscentrum!

Ook eentje uit de oude doos: een aankonding van de eerste echte documentaire die ik heb bedacht (en daarin werd bijgestaan door Cindy Kerseborn). De Humanistische Omroepstichting gaf mij – als toch wel onervaren programmamaker – de kans om in een aflevering van de YOY-reeks een beeld te brengen hoe het is om als buitenlandse mannelijke prostitué in Amsterdam te leven. En met trots mag ik zeggen dat deze docu ook aan het buitenland werd verkocht.

Nou vooruit dan, nog eentje van lang geleden: de groepsfoto van destijds (wat zal het zijn, ergens begin jaren 90?) een nieuwe generatie VPRO-programmamakers. Spoiler: ik ben die hurkende gast rechts.

met o.a. Aldith Hunkar (rechts onder) en Kim van Kooten (linksachter mij)

Een groot avontuur was PEKING EXPRESS. In zes weken deden we twee landen aan: Zuid-Korea en de Filippijnen. Met temperaturen van -10 tot bijna 30! Als ik er nu nog aan denk: ge-wel-dig!

ik zei de gek in het midden in de onderste rij bij -10 in Seoel
en met de complete crew plus finalisten bij 28 graden in Manila (je ziet mij precies in het midden zweten in mijn witte mouwloze shirt)

Een warm plekje in mijn hart heeft nog steeds SO YOU THINK YOU CAN DANCE, waar ik aan de eerste vier seizoenen mocht werken met Vlaamse en Nederlandse collega’s. Wat een respect heb ik gekregen voor alle dansers en wat voor een mooie ervaringen hebben we opgedaan tijdens de audities, de bootcamps (zoals in London, Los Angeles, Moskou en op Cuba) en de live shows.

afterparty met Dan Karaty
het was ook vet om het publiek op te wamen, zeker als vlak voor het live op zender gaan de dansers het podium opkomen, mijn microfoon pakken en mij uitroepen tot meest waardevolle crewmember
op de één of andere manier wisten ze op Cuba dat ik eraan kwam om de bootcamp op beeld vast te leggen
het was “live long and prosper” tijdens de bootcamp in Los Angeles…
…zeker met de liefde van al mijn dansende Top 18-kinderen daar

Zo mogen zeggen wat ze willen, maar voor mij blijft Willibrord Frequin een grote held. De vier seizoenen dat ik de WEEK VAN WILLIBRORD mocht maken waren één grote rollercoaster. En het spreekt boekdelen als ik zeg dat het vaste team nog steeds regelmatig door Willibrord wordt uitgenodigd om met hem te komen eten in zijn stamrestaurant in Blaricum.

tijdens de opname in Zwitserland van een inmiddels legendarische aflevering, waarin BNN-oprichter Bart de Graaff (l) bijna het leven liet toen ie vast kwam te zitten in een skilift en na zijn redding tegen Willibrord zei: “Zie jewel dat het leven kut is?” Bart, ik mis je jongen…
met het team tijdens een galafeest n.a.v. de (her)opening van Circus Renz
het kernteam tijdens zo’n nog steeds terugkomend etentje, met behalve Willibrord en mij van links naar rechts: Jeroen Jorna (eindredacteur), Peter Gallas (productieleider), Natasja Warmer (verslaggever/regisseur), Johan Gelderblom (verslaggever/regisseur) en Martin Kuijpers (speurneus)

Prem… ik bedoel: PREEEEEEM!!! Radakishun. Voordat hij tafelheer werd was hij tijdens zijn advocatenleven ook de drager van PREMTIME. Een rouwdouwer die er niet voor terugdeinsde om toestanden in de multiculti-wereld eens scherp onder de loep te nemen. Nee, ik heb geen foto van het historische moment dat hij werd belaagd door een blikje cola en dat ook de krant haalde. Wel van een andere krantenkop, toen we een half uurs-special draaiden in Marokko en ik gered werd door producer Nada van een agent die me in de bak wilde gooien.

behalve Prem en ik, van rechts naar links: cameraman Jalal Bouzamour, producer Nada Mounzer en een geluidsman, die vond dat goedkope batterijen net zo goed waren als normale (niet dus) en het daarvoor bestemde geld dat overbleef voor “iets anders gebruikte”
nou vooruit dan, toch een fotootje dat met die cola te maken heeft

Ik ben op veel programma’s die ik heb gemaakt trots, maar vooral op de producties die ik ook zelf bedacht heb. Zoals de NTR-reeks GRIMASSEN, waarbij ik met Nederlandse cabaretiers en comedians die buitenlandse roots hebben terugkeer naar het land van afkomst. Dus excuseer me mijn bescheidenheid: de zeven afleveringen waren (en zijn) allemaal pareltjes! En dat komt niet in de laatste plaats door mijn vaste ploeg en de hoofdpersonen.

ontspan-moment met cabaretier/comedian/tonprater Marlon Kicken (zittend rechts) op zoek naar zijn biologische familie op Curaçao (met van links naar rechts mede-bedenker Bob MacLaren, cameraman Luc Elsjan of Wipper en geluidsman Marc Frinking)
met cabaretier Leon van der Zanden (staande rechts) en zijn vriendin Mireille Brook terug op Mauritius, waar een persoonlijk geheim wordt ontrafeld
weerzien van comedian Farbod Moghaddam (l) met zijn geboortegrond in Teheran, waarvan hij als kleuter met zijn familie door het oorlogsgeweld naar Nederland vluchtte (met rechts Amir Golshani, onze persbegeleider – want dat moet daar)

als je regelmatig op deze pagina terugkomt, zul je steeds meer nieuwe foto’s zien