comedy foto’s

Disclaimer: Indien bekend zijn de namen van de fotografen vermeld. Mocht dat niet zo zijn: mea maxima culpa.

Tussen 2010 en 2018 stond ik meerdere malen op het podium in het Utrechtse TivoliVredenburg (eerst in het legendarische oude Tivoli aan de Oudegracht en later in het nieuwe pand aan het Vredenburg). Niet alleen tijdens onze maandelijkse shows in de Cloud (met uitzicht over heel Utrecht), waar zelden op van de tweehonderd zitplaatsen nog plek te vinden was.

Ook tijdens de (zowel Nederlands- als Engelstalige) shows van het sinds 2013 jaarlijkse terugkerende meerdaagse Utrecht International Comedy Festival, dat elke avond 7 podia telt.

foto: Annemiek van der Kuil

Ook was ik op twee edities te zien van het helaas inmiddels gestopte International Comedy Festival Rotterdam.

foto: Annemiek van der Kuil

Tijdens het internationale comedyfestival in Barcelona (oftewel het FIC BCN, Festival International de Comedia de Barcelona) deelde ik in 2014 het podium met Victor Luis van Es (m) en Said El Hassnaoui (r). Daar speelden we shows voor Nederlandse expats.

Mooie tijd heb ik ook gehad met Indiase comedians die ik naar Europa wist te lokken en hier met ze toerde. Dat was in 2015, nadat ik ze tijdens opnames van mijn NTR-serie Grimassen in Mumbai leerde kennen. Inmiddels horen ze daar tot de top. Zo heeft Abish een uiterst populaire tv-show op de Indiase Comedy Central (Son of Abish), staat Daniel met zijn soloshows voor uitverkochte zalen tussen India en Nieuw-Zeeland) en staat een show van Atul sinds januari 2019 op Netflix.

van links naar rechts (staand dus): Abish Mathew, Atul Khatri, Daniel Fernandes, Kunal Rao en Fokke van der Meulen (eigenaar The Joker, Antwerpen)

Ik doe niet alleen comedyshows. Als host/MC ben ik ook actief op al dan niet grote jaarlijkse muziekfestivals, zoals Reuring in Purmerend (2009, 2010 en 2012) en Lowlands in Biddinghuizen (2003 en 2005). Zelfs tijdens de Grand Départ van de Tour de France in Utrecht (2015).

In de loop der jaren heb ik met vele comedians het podium mogen delen. Hier een greep daaruit met een aantal van die kanjers.

Kees van Amstel (m) en Jan Jaap van der Wal (r)
Jim Speelmans (l) en Pieter Jouke (r)
Maureen Younger (UK)
Adam Fields (UK)
van rechts naar links: Andy Valvur (US), Soula Notos en Johnny “Hollywood” Rotnem (US)
Joe Eagan (CAN – m) en Christian Schulte-Loh (D – r)
Isak Jansson (SWE)
Ron White (US)

Zijn dit alle comedyfoto’s? Nee hoor, nieuwe volgen regelmatig.