MUZIEK – INTRO

Zuurstof en voeding. Volgens de meeste mensen de allerbelangrijkste primaire levensbehoeften. Muziek hoort daar volgens mij ook bij. Zowel passief als – liefst nog – er actief mee bezig zijn.

Voor zolang ik me kan herinneren is er muziek in mijn leven (volgens familieleden kon ik eerder fluiten dan praten). Ik luister ernaar, ik dans erop (hoorde zelfs tot de eerste generatie breakdancers in Nederland), ik heb mezelf onder andere gitaar leren spelen, ik zing graag.

Muziekoptreden tijdens speciaal bevrijdingsfestival in Weert.
(september 2019)

Kan ik in de stand-up comedy aardig mijn ei kwijt, als ik zing zit ik ook echt in een andere bewustzijnsfase. Elke mogelijkheid die ik aangeboden krijg om te zingen zal ik zelden weigeren. Regelmatig krijg ik wel eens de vraag, waarom ik het niet omzet in een professionele carrière. Eind jaren 80 had ik een platencontract, maar is dat zo bevredigend dan. Nee dus.

Grappig detail: ooit speelde ik met CLASS op de verjaardag van Soesja Citroen, de bekende jazzzangeres en tevens docente zang op het Hilversumse conservatorium. Ik weet het nog goed, het was in de destijds behoorlijk bekende Bussumse discotheek The Smugglers. Na ons optreden kwam ze naar me toe en vroeg in welk jaar ik zat, waarop ik zei dat ik derdejaars was. “Huh? Dan moet je bij mij in de klas zitten.” “Nee,” zei ik, “ik zit niet op het conservatorium, maar op de Utrechtse kunstacademie.” Waarop mevrouw Citroen me aanraadde om daar meteen mee te stoppen en over te stappen naar het conservatorium. Nou, om eerlijk te zijn: ik dacht het niet, ik wil wel dat het leuk blijft!

Zeker, je geld verdienen met wat je fijn vindt is natuurlijk het mooiste om te doen. Aan de andere kant mag ik me gelukkig prijzen met het feit, dat alles wat op deze hele site beschreven wordt valt onder “dit vind ik fijn om te doen”. En tot nu toe kan ik daar ook aardig van leven. Kan altijd beter natuurlijk, maar hee, que sera sera!

Dus zolang ik nog een aardig geluid uit mijn strot krijg, er mensen zijn die daar naar willen luisteren en mij  agenda dat toelaat (desnoods maak ik er tijd voor) zal ik met muziek bezig blijven. Omdat ik dat een primaire levensbehoefte vind.