muziek nieuws

(update 28 augustus)

Naast de optredens met de big band heeft deze (na)zomer nog een verrassing: op 1 september is er een speciale revival van mijn oude pretbluesband Bluesmasters, waarmee ik vlak voor de eeuwwisseling mee startte en ruim 10 jaar lang speelde op festivals en in de betere kroegen. Dit eenmalige – en volgens vele fans nu al legendarische – optreden vindt plaats op het Bosjesfestival in de Hilversumse bossen. Dus kom gerust langs!

 

(update 8 mei)

De repetities met de big band waar ik nu inzit beginnen hun vruchten af te werpen: de agenda met muziekoptredens begint nu gevuld te raken (wat sowieso nooit echt makkelijk gaat, aangezien het wel om een ensemble gaat van in totaal ruim 25 muzikanten)! Check dus de agenda in deze sectie voor de data en plekken van mijn gigs met de Later Als Je Big Band. Overigens sta ik nog niet met m’n kop en stem op deze site, de zanger is mijn voorganger en valt alleen in als ik zelf al bezet ben (zoals op 24 juni tijdens Hilversum Alive, aangezien ik op dat moment op Texel de trouwerij bijwoon van een goede comedymaat van me).

 

(update 3 april 2017)

Iedereen weet dat het Utrechtse TivoliVredenburg tot één van de bekendste en grootste muziekpodia herbergt. Wat niet veel mensen (nog) weten, is dat er ook een flinke portie wordt geïnvesteerd in nieuw talent. Gecoacht door internationale sterren in verschillende genres worden deze talenten maandenlang begeleid om zich nog beter te kunnen ontwikkelen. Op donderdag 6 april gaan deze jonge musici op het podium op de begane grond voor het eerst de vruchten daarvan laten horen. En aan mij de eer om deze nieuwe sterren aan het publiek voor te stellen. Bam!

 

(update 20 maart 2017)

Optreden met je eigen dochters, hoe vet is dat! Dat gaat voor mij deze week gebeuren! Mijn jongste heeft in haar eindexamenpakket van de middelbare school muziek en (ook op speciaal verzoek van haar muziekdocent) gaan zij, mijn middelste en ik een nummer ten gehore brengen dat meetelt voor haar eindcijfer. We hebben er zin in! Het optreden is op donderdag 23 maart op De Werkplaats in Bilthoven. Helaas  is het dus besloten, maar later zal zeker online dat optreden te zien zijn. En welk nummer doen we? Deze!

 

(update 20 februari 2017)

Je kunt er nooit te vroeg mee beginnen: noteren wanneer de eerstvolgende Comedyhuis Popbingo op het programma staat. Vrijdag 10 maart dus! Dan zal ik in mijn geboorteplaats kennis laten maken met dit hilarische fenomeen. Ik heb me laten vertellen dat het aantal stoelen op de plek waar het gaat gebeuren, Theater De Huiskamer in Weert,  nu al te weinig dreigt te worden! Maar als je snel bent, kun je gewoon je plekje nu al reserveren. Let op: alleen geschikt voor gezellige mensen!

 

(update 23 januari 2017)

Eindelijk is het zover: zingen in een big band!

Het is na het Class-reünieconcert in een uitverkocht Bosuil (je-weet-wel, het hart van het jaarlijkse Weerter festival Bospop) vorig jaar september weer erg rustig geworden voor mij op muziekgebied. Maar het bloed kruipt natuurlijk waar het niet gaan kan!

Eind vorig jaar krijg ik een onverwacht berichtje van Frans Mineur. Ooit – en met ooit bedoel ik heel, heeel, heeeeeeeel lang geleden – zaten we samen in een ruig Nijmeegs muziekproject: KKKENG! Hij als drummer, ik als zanger. Nou is deze Frans inmiddels alweer jaren bandleider van een aantal big bands in het midden van het land, waarvan de LATER ALS JE BIG BAND de meest belangrijke is. Dus toen hij naar een nieuwe zingende frontman hiervoor zocht, kwam hij weer bij mij terecht.

“Tuurlijk, ik kom wel eens een keertje meerepeteren,” riep ik snel. En al na twee van deze avonden (waarbij er al snel een klik was met de overige ruim twintig leden, stuk voor stuk klassemuzikanten!) kon een eerste optreden natuurlijk niet uitblijven. Voor mij extra spannend. Niet alleen omdat het repertoire veel bewerkingen zitten van Tower Of Power songs, maar ook omdat ik de afgelopen dagen met een vervelende hoest zit. Maar hee, rock and roll! baby!

Dat optreden vindt plaats op zaterdag 28 januari. In mijn speellijst staat waar het is en voor de overige details (ook altijd handig) kun je het beste terecht via deze FaceBook-link.

En als je niet op FaceBook zit, kijk gerust ook op de site van de LATER ALS JE BIGBAND. Of nog simpeler: ga de 28e gewoon naar de speellocatie: ’t Podium aan de Nijborg 2 in Renswoude. De zaal  is al om 19.30 uur open. En ook vet: het is gratis entree. Maar al helemaal vet: je krijgt zelfs twee bigbands te zien!