comedy highlights

2016

 • Door het in Zweden gevestigde collectief International Comedians (opgericht door de daar woonachtige Canadees Joe Eagan) ben ik uitgenodigd om tijdens de (vooralsnog) eerste editie van het driedaagse Luxembourg International Comedy Festival op te treden.

 

2015

 • Voor de nu al historische Grand Départ van de Tour de France in Utrecht nodigt de organisatie mij uit om samen met enkele Comedyhuis-collega’s de presentatie te verzorgen van het tweedaagse muzikale evenement Tournée De la Musique met (inter)nationale artiesten. Vette shizzle! Of zoals de Fransen dat zeggen: shizzle graisse!

 

2014

 • Naast het eigen Utrecht International Comedy wordt uitgenodigd om op twee andere grote festivals op te treden: het Internationaal Comedy Festival Rotterdam en het Festival Internacional de Comedia in Barcelona.

 

2013

 • Voor het eerst organiseer ik vanuit het Comedyhuis het Utrecht International Comedy Festival, een unicum op het gebied van stand up comedy in Nederland: voor het eerst zijn er op zo’n grote schaal zoveel binnen- en buitenlandse acts te zien: twee dagen lang treden in vier grote lokaties in de Utrechtse binnenstad (waaronder Tivoli aan de Oudegracht) ruim 50 comedians uit 7 verschillende landen op. Het festival wordt een succes en betekent de start van een jaarlijkse traditie.
 • Tijdens de opnames van het door Bob McLaren en mij bedachte documentairereeks GRIMASSEN (NTR) treed ik zelf ook enkele keren op in het buitenland (India en Curaçao).

 

2011

 • Vanuit het eigen Comedyhuis-collectief start van de tweemaal jaarlijks terugkerende workshops voor beginnende comedians.
 • Presentatie van de slotavond van het 10-jarig bestaan van het Reuring Festival in Purmerend met artiesten als Jacqueline Govaert, Di-rect en Lange Frans. In totaal zal ik dat hierna nog twee keer doen (2012 en 2014), waarbij artiesten langskomen als, Gers Pardoel, Jett Rebel en Chef’Special.

 

2010

 • Start van de eerste maandelijkse ‘comedy-huiskamershows’ in het Utrechtse café URock, georganiseerd door het door mij en collega-comedian Jeroen Pater opgerichte collectief Comedyhuis. Met als klap op de vuurpijl een speciale editie aan het eind van het jaar in het Amsterdamse Comedy Theater, waarbij 7 puppys een volledige twee jaar durende opleiding tot blindengeleidehond krijgen bij het officiële KNGF. Noot: de huiskamershows lopen door tot aan de verkoop van URock in 2012. De benefietshows krijgen de jaren hierna nog vijf edities, steeds met een ander (lokaal of regionaal) goed doel, en vinden dan plaats in eerst Tivoli aan de Oudegracht en daarna in het nieuwe TivoliVredenburg.

 

2009

 • Voor het eerst (en tot nu toe voorlopig ook de laatste keer en overigens ook het jaar waarin ik aan de vaste stal van de Comedy Explosion wordt toegevoegd) word ik trending op social media: tijdens een show in het Amsterdamse Comedy Theater word ik door Javier Guzman ‘van het podium wordt geslagen’. Bijkomend gevolg: ik word platgebeld door rubrieken als RTL Boulevard en SBS Shownieuws. Uiteindelijk zijn massa’s in deze viral getrapt, die namelijk bedoeld was als promo voor The Summer Of Comedy-campagne van Veronica. Saillant detail: ondanks een vervolgfilmpje, waarin Javier en ik verklaren dat het allemaal niet echt was, geloven nog steeds veel mensen dat het wel zo was.
 • Met collega-comedian Jeroen Pater richt ik het Comedyhuis op en zet daarmee de eerste stappen om Utrecht tot comedyhoofdstad van Nederland te bombarderen.

 

2008

 • Tijdens het in Eindhoven georganiseerde festival CabaretESKe krijg ik een erenominatie.
 • Tijdens het Heerlense Parkstad Cabaret Festival bereik ik de finale.

 

2006

 • Winnaar van de allereerste KOMIEKAZE KUP in Alkmaar, een wedstrijd waarbij razendsnelle improvisatie en pure stand-up door elkaar heenlopen. Ik zal deze titel twee jaar lang behouden.

 

2005

 • Tijdens een in Tivoli gehouden finale, georganiseerd door het Utrechtse Uur U, wordt ik uitgeroepen als winnaar van de Host Award als beste festivalpresentator.

 

2003

 • Nog maar net begonnen als stand-up comedian bereik ik de finale van het allereerste Stand Up Comedy Concours van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Naar aanleiding daarvan wordt door Tijl Beckand gevraagd als host in één van de Lowlands-tenten. Noot: in 2005 valt die eer mij weer.