muziek foto’s

In vogelvlucht de herinneringen aan mijn muziekoptredens vanaf lang geleden.

Mijn allereerste bandje (gestart rond 1984): Class. Met voorin in rodod overhemd Franck van der Heijden (nu een prijswinnende en veelgevraagde gitarist/ arrangeur/producer die o.a. werkt(e) met Michael Jackson en David Guetta) en naast hem drummer Bob Schimscheimer (nu een vermaard studiomuzikant en eigenaar van een goedlopende opnamestudio). Die krullenbol links is Rogier van Wegberg, die inmiddels heeft gewerkt met o.a. Michael McDonald en Seal, Cee Lo Green en Chaka Khan.
Op veler verzoek hebben we in 2016 een speciaal re√ľnieconcert gegeven in De Bosuil (Weert), lange tijd het episch centrum van het beroemde Bospop-festival…
…en ja, dat was tof…
…echt tof!
Dat ziet er inderdaad heel anders uit dan dit bluesbandje (Litho), waarin rond de beginjaren 90 ook lange tijd in zong en vaste band was tijdens de jarenlange fameuze Utrechtse BluesRoute.
Inderdaad een heel verschil ook weer met dit pretbluesbandje: Blues Masters. Daarin speelde ik vanaf 1999 bijna 14 jaar lang in en is er geen bluesfestival in de lage landen te vinden waar we niet geweest zijn.
In de loop der jaren zijn er wat samenstellingswijzigingen geweest. Zelfs Ria Valk hebben we in 2007 uitgenodigd, nadat ik haar hit “Rockin’ Billy’ had bewerkt tot een Engelstalig duet (“Rockin’ Billy Meets Funkin’ Milly”). Die single is er ook gekomen, wat zelfs RTL Boulevard oppikte.
Tijdens een portret dat ik in 2006 voor de NTR maakte van funklegende Joseph Bowie (frontman van Defunkt) wilde hij samen een track met me opnemen. So we dit it.
Met de Amerikaan Chris Daniels en zijn band The Kings treed ik sinds begin jaren ’90 nog steeds regelmatig op als hij in het land is…
…maar in 1993 mocht ik bij hem thuis in Boulder, Colorado ook al twee tracks opnemen (hij compositie, ik de lyrics) en tussendoor in zijn Porsche door de Rocky Mountains rijden.
Sinds eind 2016 zing ik bij de Later Als Je Big Band. Dat ziet er zo uit…
…en zo.